Register


Results 1 to 11 of 11

Thread: Volatilt i Meda

 1. #1
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115

  Volatilt i Meda

  Hej!

  Tycker mig se en nmjlig speck men börshumör och starten idag kan avgöra, hur som helst är det en av de som jag inför dagen tycker ser intressant ut.

  Vacker spik i dagsdiagramet tisdag som eventuellt indikerar ryck uppåt.(ni får konstatera själva )

  Bilden nedanför är från 15 minutersgrafen, autopivån säger 62,05, R1 65,05 och S1 57,35

  Något som kan fungera som signal är brottet utan för yttre bollingerbandet(ju kraftigare desto bättre) sedan inväntar man att stochastic vänder upp vilket i detta fallet skulle vara en köpsignal. Vi vet inte hur det öppnar och kanske just denne chansen är överspelad men för att hålla oss till bilden tänkte jag mig entre ca 60, stopp ca 58 mål ca 65 eller om det utvecklar sig väl följa med upp lyfta stoppen vart efter. Vi får se vad som händer det blir kanske kollaps eller tvärt om.?
  Name: meda.GIF
Views: 3054
Size: 14.2 KB

 2. #2
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115

  Elux

  Tycker mig se en utbrott från en triangel i Elux men har inte riktigt bestämt mig för om jag skall göra något alls då jag inte tycker mig se någon på pappret bra RR, jag får sova på saken.

  Problemet som jag ser det är en vettig stopp-nivå som samtidigt ger bra RR, tänkbara stopp kan vara 103,107,109 och just nu när jag skriver känns 103 bäst med tanke på marknaden vi befinner oss i. Motstånd på vägen mot 140 som ligger i gap-området Juli 2011 består av 119,124,129.

  Kanske gör man bäst vänta tills den tagit nästa topp 119 och där hoppas komma in på en rekyl som kanske uteblir om vi får bra börsväder? En rekyl efter brott av 119 kanske samtidigt ger en bättre bottennivå använda som stopp?

  Var en av de få som dök upp när jag satt tittade på min minifutures-lista så jag tänkte nämna den om ifall någon var intresserade göra något av det.

 3. #3
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115
  Blev både in och ut för min del. Det tråkiga med minifutures är jag inte kan lägga stopp/loss, i detta fallet hade jag legat kvar hoppats vi nått 140 men valde alltså tacka för resan vid 124 som jag fick lägga i morse innan jobb

  Kan vara en speck i nordea på gång tog ut senaste topp idag och med lite god vilja ser jag en dubbelbotten, iden är köp ca 56, stopp 52 och target 64. Får se hur jag gör i morgon då jag slutar tidigare och åtminstone får halvdag på börsen.

  Skall försöka hålla litet öga på Lundin Mining som jag tror kan utvecklas till köp via två olika modeller jag brukar föredra men vi är inte där än. EWT inte riktigt min grej men jag tycker mig få till en räkning som säger vi är i en våg 3 och får vi då en rekyl vid idealiska(efter min räkning) 36:90 ökar mitt intresse.

 4. #4
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115

  Ericsson kanske både kort och långt

  Ericsson B ser ganska intressant ut inte bara som potentiell short kortsiktigt utan även som möjligt köp för en långsparare.

  Har bara skissat på två grova scenarion vilka kan inträffa men just för att gå short gäller det nog man kan följa kursen realtid för att vara riktigt säker.

  Ena iden är att korta ungefär där vi är idag men så är där gapet som oroar iaf mig, det skulle vara önskvärt om kursern gick upp mot 67 och täppte gapet runt 76,4% fib nivå alternativt att kursen når strax över 70 för att sedan vända söderut. Hinner jag se detta om det nu händer i vår nya börsyra provar jag nog en mindre position short på några dagars sikt.

  Alternativet långsiktigt köp skulle jag få ökat intresse av om vi på en större rekyl ned som tar med sig ericsson under 60:- gärna rejält under Då kan jag tänka mig börja små-köpa in i ericsson se det som en placering på 5 år eller längre.

  Nu har jag sett köprekar på utländska siter och så länge riskaptiten finns kvar ser vi kanske inte eric under 60:- på ett tag. Väljer trots det hålla den i minnet för en lång position längre fram om läget i övrigt för aktien inte har försämrats.

 5. #5
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115
  Provade gå kort i Eric B vid 66:50 så får vi se hur det avlöper dvs hoppas på lite depp börs en tid

 6. #6
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115
  Siktar på stänga min position under 62. Kan absolut gå vidare ned men jag chansar gå kort igen vid en eventuell rekyl upp då det ser ut vi fått en lägre motståndsnivå än tidigare och jag inte vill utesluta en återtest. Långsiktigt bör man kanske vara försiktig även om det förväntas gå upp senare i år men riktkursen på 5 års sikt mellan 100..130 ligger fast tillsvidare däremot kan jag inte utesluta en dipp kan gå mot botten 2008..2009 om vi får en större korrigering senare i år.

 7. #7
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115
  Fastnade med mina minishrt, tråkigt men ingen katastrof ännu. Sitter funderar på ännu en kort i Eric via CFD:s då jag har något kortare horisont på just denne speck om den blir aktuell. Ser möjlig divergens i RSI(14) samt chans till återbesök senast topp ca 67,90 som samtidigt är ca R1 veckopivåt. En short där med mål PP 65,30 i första hand lockar, R2 69,58 skulle då vara stoppen vilket inte ger bra RR ca 1:1.5 men jag siktar betydligt lägre än PP och vet inte om jag får en signal vid R1 eller om den kommer vid R2 i nuläget. Utvecklar det sig till min fördel och RSI går under 40 ser det lovande ut. Jag är optimistisk och de som kan bevaka kursen dagtid kanske finner en bra entre i H1 grafen.

 8. #8
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115
  De var mig en seg rackare, tur jag tog in lite på högre nivå och att jag höll emot sälj i går..

  Nerverna höll inte så jag valde sälja av en del med ca 10% vinst Behåller en mindre klatt ser vad som händer säljer om det vänder upp och stänger över gårdagens nivå.

  Lite omständigare med swingtrade dvs mer tålamodsprövande, hoppas min ide håller trots allt.

 9. #9
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115

  Alliance Oil

  Skönt få lite andrum i eric möjligt man kan fånga en short igen om den studsar upp några kronor men den tiden den sorgen.

  Kan finnas möjlighet till speck i Allaince Oil som rasat rejält sista tiden här tänker jag prova köpa 59 stopp 56 och mål första hand 66 (fib 38%) ser det bra ut där kanske den når 69(fib 50%)

  30%--40% rakt ner på några dagar bör ge en motreaktion, återstår se om den kommer förståss

 10. #10
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115
  Ser asien är ner en del så jag håller inne lite med att ta entre då jag inte kan vara med realtid förren strax innan stängning idag, i värsta fall missar jag kanske rekylen better safe than sorry.

 11. #11
  Nesse is offline Member
  Join Date
  May 2010
  Posts
  115

  Blandat

  OMX ser inte helt rökt ut, är vi vid vårens botten? Divergens dagsgraf i MACD och RSI ser spännande ut.

  Fallet i ABB ser ut tappa fart även om nedtrenden är intakt kanske rekyl till 127? veckostarten får avgöra om det blir något.

  Alliance Oil nådde fib 38% från botten. Tittade på IC:s webvideo angående Brent som han visserligen spelade in före fallet i slutet på veckan. Gillade vad jag hörde/såg och inga större problem ta ut stöd när man tittar i grafen. Infrias då hans spekulation kan vi få ny bra chans till entre i Alliance Oil och denne gången kanske man skall hålla den några månader eller längre? Gäller förmodligen flertal oljeaktier?

  Ericsson, Tusan jag missade toppen 2 maj vilket läge för en entre i minishrt

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Disclaimer: Trading foreign exchange on margin carries a high level of risk and may not be suitable for all investors. The high degree of leverage can work against you as well as for you. The possibility exists that you could sustain a loss in excess to your investment and therefore you should not invest money that you cannot afford to lose. Before deciding to trade foreign exchange you should carefully consider your investment objectives, level of experience, and risk appetite. You should be aware of all the risks associated with foreign exchange trading and seek advice from an independent financial advisor if you have any doubts. Any opinions, news, research, analyses, prices, or other information contained on this website is provided as general market commentary and does not constitute investment advice. FXCM will not accept liability for any loss or damage, including without limitation to, any loss of profit, which may arise directly or indirectly from use of or reliance on such information.